De keuken in ’t Oude Parochiehuis is ingericht, om correct volgens de HACCP regels, producten te maken. Wij houden altijd rekening met allergenen. Wel dient onze bezoeker dit vooraf aan ons kenbaar te maken.
Bij een voedselallergie reageert je afweersysteem op bepaalde stoffen in je eten. Specifieker gezegd maakt het afweersysteem antistoffen aan tegen eiwitten die in de voeding voorkomen. Eiwitten die allergische reacties kunnen opwekken heten allergenen. Bekende allergenen zijn bepaalde eiwitten in koemelk of noten.
Het lichaam kan ook op bepaalde voedingsmiddelen reageren zonder dat je een allergie hebt. Het gaat dan om een niet-allergische-voedselovergevoeligheid. We noemen dat intolerantie. Denk bijvoorbeeld aan lactose-intolerantie. Daarbij kunnen mensen de stof lactose niet goed verteren. De stoffen die bij een intolerantie de klachten veroorzaken heten ‘triggers’. Deze triggers komen van nature voor in voedingsmiddelen, zoals lactose. Ze kunnen ook aan voedingsmiddelen worden toegevoegd, zoals het conserveermiddel sulfiet.
Wij frituren uitsluitend in plantaardige frituurolie van LEVO: Type Grenada Gold.
Meer informatie over allergie : https://www.voedselallergie.nl/allergenen/